Přílohy a omáčky
  • Přílohy a omáčky

Přílohy a omáčky - Konjakové těstoviny a rýže

Kolik znáte diet? Určitě to jsou desítky. Ať už jde o ty, kde se počítají kalorie nebo o ty, kde se hlídají sacharidy, budou mít jedno společné. Obvykle nedovolují těstoviny, které jsou zdrojem sacharidů i mnoha kalorií. Je to dáno tím, že se připravují z mouky, která obecně není při dietě ta pravá. Existuje však její náhrada, která nese označení konjak. Jde o unikátní rostlinu, která se dá použít mimo jiné i k přípravě modernějších a dietnějších těstovin.

Konjak jako cesta k rozmanitějšímu jídelníčku

Konjak je asijskou rostlinou, známou především v Japonsku. U nás se s ní teprve seznamujeme a zjišťujeme, jaké zajímavé unikáty vlastně má. Jedním z nich je minimální obsah sacharidů a také kalorií. A jelikož konjak se dá využít na přípravu unikátní mouky, je celkem jasné, že odtud už je jenom krůček k výrobě těstovin, ale třeba také speciální ráže, jejíž hlavní složkou je takzvaná glukomanan. Nebudeme zde zacházet do zbytečných detailů a pouze uvedeme, že tato rostlina se může být cestou, jak mít i při hubnutí rozmanitější jídelníček a jak si dát bez obav i to, co je ve své klasické podobě v mnoha dietách zakázáno. Tedy klasické těstoviny a standardní rýže.

Proč právě konjakové těstoviny nebo rýži?

Důvodů pro takové proteinové přílohy je mnoho. Ten první a hlavní je spojený s obsahem sacharidů a také kalorií. Obojí je skutečně minimální, díky čemuž mohou být konjakové těstoviny bezproblémovou dietní náhradou standardních, špatných příloh. Opomíjet nelze ani jejich dobrou chuť, která zajistí, že dietní stravování zvládnete bez jakýchkoliv problémů a bez obav z toho, že by vám některé pokrmy doslova lezly krkem. Jako další klad zmiňme i maximálně jednoduchou přípravu. Pokud půjde o těstoviny nebo rýži prodávanou pod značkou SlimPasta, je zaručeno, že připravit si oba druhy příloh může zvládnout i začátečník. I to je jeden z dobrých kladů.